Hästfoder och vård av hästar

Pavo Ease&ExcelInnovativt sportfoder för en sund magfunktion

Pavo Ease&Excel - Innovativt sportfoder för en sund magfunktion

Produktinformation Pavo Ease&Excel

Om Pavo Ease&Excel
Pavo Ease&Excel är ett innovativt, strukturrikt sportfoder särskilt framtaget för en god syra-bas-balans i magen och är därmed mycket lämpligt för sporthästar som måste prestera. Ett komplett kraftfoder med högt energivärde från lättsmälta fiber och vegetabilisk olja samt en mycket låg socker- och stärkelsehalt.  

The Protexin In Feed-Formula
Pavo Ease&Excel innehåller den unika Protexin In Feed-formeln: en unik blandning av naturliga magsyraneutraliserande ämnen, gummi arabicum, betaglukaner samt pro- och prebiotika för att stödja en hälsosam mag- och tarmfunktion.
Betaglukaner har en ”gelliknande” struktur som bidrar till att fördröja passagen genom mag-tarmkanalen, så att alla viktiga ämnen kan tas upp ordentligt. Dessutom bildar betaglukaner även en skyddande beläggning för magväggen och stödjer på så sätt hästens immunsystem.
Naturliga syrahämmare, inklusive kalcium och magnesium, buffrar magsyran.
Gummi arabicum är en prebiotisk fiber som har en lindrande effekt vid inflammationer och stödjer magväggens hälsa. Prebiotika stimulerar bakterietillväxten i tjocktarmen och ser därmed till att din häst har en bra tarmflora. Probiotika är goda bakterier som ger en bra tarmflora, vilket är mycket viktigt för matsmältningen, defekationen och immunsystemet.

Foderrekommendation
För optimalt resultat är det viktigt att du justerar din utfodring och förutom Pavo Ease&Excel erbjuder tillräckligt med grovfoder. En minimal grovfodergiva rekommenderas vara minst 1,5 % av kroppsvikten i torrvara, fördelat över så många måltider som möjligt per dag.

Pavo Ease&Excel passar även fritidshästar men då med en reducerad giva och tillskott av vitaminer och mineraler


Tips! Blanda Pavo Ease&Excel med Pavo DailyPlus för att öka tuggintensiteten!


Köp      Hitta återförsäljare

Viktiga egenskaper
 • Fiberrik sportmüsli som stimulerar hästens tuggrörelser
 • Högt energiinnehåll från lättsmälta fibrer och olja
 • Mycket lågt socker- (6%) och stärkelseinnehåll (8%)
 • Högkvalitativt protein för att musklerna snabbt ska återhämta sig efter träning.
 • Pavo Ease&Excel innehåller den unika Protexin In Feed-formeln: en unik blandning av magsyraneutraliserande ämnen, betaglukaner samt pro- och prebiotika för att stödja en hälsosam mag- och tarmfunktion.
Användning
 • Hästar med en känslig mage
 • Hästar med en dålig aptit
 • Nervösa och stressade hästar
 • Hästar som behöver extra stöd vid muskelåterhämtning
Foderråd
 • Medelhårt arbete: 0,45 kg per 100 kg kroppsvikt per dag
 • Hårt arbete: 0,6 kg per 100 kg kroppsvikt per dag
 • Maximalt: 1,0 kg per 100 kg kroppsvikt per dag

Pavo foderskopa

 • 1 full Pavo foderskopa med Pavo Ease&Excel innehåller ca. 850 gram.

Innehållsförteckning

Ladda ner produktinformation

Innehåller

Sojaskal
Havreskal
Lusern
Sojaolja
Spannmål
Betmassa
Vete
Soja (böna) pressad, rostad
Rörsockermelass
Linfrö
Vetekli
Dicalciumfosfat
Kalciumkarbonat
Natriumklorid
ß-glukaner
Magnesiumkarbonat
Frukto-oligosackarider
Acaciagummi

Hållbarhet

Hållbarhet 5 månader

Mineraler och spårämnen (per kg)

Koppar 65 mg
Järn 65 mg
Zink 150 mg
Mangan 55 mg
Kobolt 1,0 mg
Selen 0,3 mg
Jod 1,2 mg

Kelaterade mineraler
Organisk form av Selen

Förpackning

Säck 15 kg

Näringsämnen

Energia (EWpa) 0,95 EWpa
Smältbar energi (DE) 13 MJ
Energi (ME) 11,1 MJ/kg
Smältbart råprotein 11,05 %
Råprotein 13,0 %
Råfett 10,5 %
Växttråd 18,0 %
Råaska 8,0 %
Socker 6,0 %
Stärkelse 8 %
Kalcium 1,2 %
Fosfor 0,6 %
Natrium 0,3 %
Magnesium 0,4 %

Förvaringsanvisning

Förvaras svalt, torrt och mörkt . Återförslut efter användning

Vitaminer (per kg)

Vitamin A 13.000 IE
Vitamin D3 1.300 IE
Vitamin E 375 mg

Vanliga frågor

1. Väldigt lågt socker- (6%) & stärkelse(8%)innehåll
A

Höga halter av socker och stärkelse ökar risken för försurning av magen och störningar i tarmfloran. För hästar med problem är det extra viktigt att du ger mindre än 2 gram socker och stärkelse (från kraftfoder) per kilo kroppsvikt. Med det låga innehållet av socker och stärkelse i Pavo Ease&Excel ger du faktiskt lägre än 1 gram socker och stärkelse per kilo kroppsvikt per dag. 
 

Vilka hästar bör få Pavo Ease&Excel?
A

Pavo Ease&Excel är ett balanserat sportfoder med lättsmält protein och högt i energi. Pavo Ease&Excel innehåller ingredienser som skyddar hästens mage och tarmar samtidigt som den stöttar din hästs matsmältning och passar extra bra för nedan hästar:

 • Hästar med känslig mage
 • Hästar med dålig aptit
 • Hästar som är nervösa eller stressade
 • Hästar som kräver extra hjälp för muskelåterhämtning 
 • Hästar med symptom på magsår 
Hjälper Pavo Ease&Excel mot magsår?
A

Om du misstänker att din häst har magsår ska du alltid konsultera din veterinär. Det enda säkra sättet att veta om din häst har magsår är genom att göra en gastroskopi, vilket innebär att veterinären med hjälp av en kamera tittar innuti magen. Detta är en kostsam operation och ett stressande ingrepp för din häst. För en häst med en känslig mage är det viktigt att hästen får rätt foderstat och utfodringsrutiner. Pavo Ease&Excel är inte en medicin mot magsår men den har en unik sammansättning för att på ett övergripande plan och över tid, bidra till att behandla magsår.

Min häst är inte utövar sport på högre nivå. Är Pavo Ease&Excel ändå lämplig för min häst?
A

Pavo Ease&Excel är ett kraftfoder med ett högt energiinnehåll. Om din häst inte utövar sport på en högre nivå är det en hög sannolikhet att din häst kommer få i sig mer energi än den förbränner.  Detta kan leda till övervikt och av den anledningen passar Pavo Ease&Excel endast för sporthästar på en hög nivå. Om du fodrar mindre än rekommenderad giva så ökar risken att din häst får i sig för lite vitaminer och mineraler, komplettera då med Pavo Vital. Vi hjälper dig gärna att sätta ihop en foderstat som passar just din häst, kontakta Pavos kostnadsfria foderådgivning.

Kan jag utfodra med Pavo Ease&Excel varje dag?
A

Pavo Ease&Excel innehåller inga skadliga ingredienser och kan utfodras dagligen även efter efter att matsmältningssystemet har lungnat ner sig från magsår. Pavo Ease&Excel är ett idealiskt foder att dagligen och långsiktigt förbygga magsår, stödja matsmältningssystemet och skelettmuskelaturen.

Varför kan det finnas klumpar i Ease&Excel?
A

Eftersom Pavo Ease&Excel procentuellt sätt innehåller mycket alfalfa hack (10%) så sprayas fodret mycket lätt med en vätska som förhindrar att fodert bildar damm.  Resultatet blir att du ibland kan hitta små klumpar i fodret (se bilden). Detta beror på att vätskan som sprayas över fodret ibland kan bli för koncentrerad på ett ställe vilket kan medföra att ingredienserna fastnar i varandra och bildar en klump.  Detta är helt ofarligt för din häst. Du kommer snarare upptäcka att klumparna är väldigt smakliga för din häst eftersom vätskan som sprayas är mycket söt.

Kunder om Pavo Ease&Excel

Din åsikt om detta foder?