Hästfoder och vård av hästar

Pavo KickStartBoostar fölets immunsystem

Pavo KickStart - Boostar fölets immunsystem

Produktinformation Pavo KickStart

Unga föl står inför ett flertal utmaningar redan de första veckorna i livet så utveckling av immunsystemet och en sund matsmältning är extremt viktigt. Därför är Pavo KickStart den perfekta supporten för en sund start i livet.

Sjukdomsbekämpare

När ett föl föds har det ett väldigt begränsat immunsystem. Fölet är beroende av stoets råmjölk som innehåller immunglobiner, antikroppar, vilka aktivt bekämpar sjukdomar. Det är oerhört viktigt att fölet får i sig tillräckligt med råmjölk under de första timmarna i livet eftersom det utvecklar fölets passiva immunsystem innan den aktiva immuniteten utvecklas under de första levnadsveckorna. Mängden immunglobiner i råmjölken varierar mycket hos ston och studier visar till och med att 30 % av alla ston har för låga nivåer av immunglobiner. För låga nivåer ökar fölets mottaglighet för sjukdomar. Eftersom Pavo KickStart innehåller råmjölkspulver är det en utmärkt källa till immunglobiner vilket gör att fölet får tillräckligt med antikroppar för att bekämpa invaderande patogener och bakterier.

Sund mage - sunt föl

Precis som med immunsystemet, är tarmfloran inte heller riktigt utvecklad när fölet föds. Under de första veckorna kommer tarmfloran att utvecklas, om den inte störs av patogener som kommer in i tarmen (till exempel för att fölet åt av stoets gödsel). För att möjliggöra utveckling av en hälsosam tarmflora måste dessa patogener attackeras av immunsystemet. Om immunsystemet inte kan skydda tarmarna tillräckligt bra kan patogener och negativa bakterier bli dominerande vilket kan leda till negativa, långsiktiga konsekvenser. Förutom råmjölkspulvret som stödjer immunförsvaret innehåller Pavo KickStart jäst (modifierade jästcellväggar). Denna jäst har flera fördelar eftersom den binder till patogener, ett viktigt steg för att immunsystemet ska känna igen patogenerna och börja attackera dem. Dessutom stimulerar den immunförsvaret och påverkar immuniseringen i tarmen, vilket kan hjälpa till att förhindra diarré.

Energi & vitaminer

Utöver immunsystemet och matsmältningssystemet måste alla olika typer av metaboliska processer i fölets kropp börja fungera. Pavo KickStart säkerställer att tillräckligt med näringsämnen finns för en stabil utveckling. Dessutom innehåller Pavo KickStart också extra energi, eftersom det är ett hårt arbete att växa!

Viktiga egenskaper
 • Immunitetspasta för föl
 • Rik på antikroppar för att bekämpa sjukdomar
 • Stöttar utvecklingen av immunssystemet
 • Påverkar immuniseringen av tarmen postivt
 • Stöttar en hälsosam tarmflora
 • Rik på vitamin E, A, C och B12
 • Lättillgängliga spårämnen (koppar, zink, mangan, selen)
 • Ger extra energi
Användning
 • För nyfödda föl
 • Passar för både sunda och svaga föl
 • För alla hästar och ponnyer
 • Vid använjning
Foderråd

Ge den första sprutan efter första intaget av råmjölk och den andra sprutan inom 24 timmar. 1 kartong Pavo KickStart innehåller 2 sprutor.

Ge hela sprutan. För väldigt små ponnyer (till exempel Shetlandsponnyer), räcker halva sprutan.

Tips på hur du ger en spruta till ett föl:

Vi rekommenderar att du står bredvid fölet och först stryker med fingrarna runt mungipan, försök att öppna munnen genom att försiktigt trycka in fingret i mungipan. Om fölet öppnar munnen, för in sprutan i munnen och töm dem.

 


Innehållsförteckning

Ladda ner produktinformation

Innehåller

Vegetabilisk olja och fett (Palm)
Råmjölk
Jäst
Mono-, di- och triglycerider av fettsyror (Palmitinsyra och oljesyra)
Producerad 18 månader före utgångsdatum

Rekommenderad fodergiva kg/dag

32ml/dag

Näringsämnen

Råprotein 26,2 %
Råfett 52,4 %
Växttråd 0,0 %
Råaska 6,5 %
Natrium 0,4 %

Förvaringsanvisning

Förvaras svalt, torrt och mörkt . Återförslut efter användning
Vatten bör alltid finnas tillgänligt

Vitaminer (per kg)

Vitamin A 1.000.000 IE
Vitamin E 10.000 mg
Vitamin C 15.000 mg
Vitamin B12 5.000 mcg
Koppar 55 mg
Zink 600 mg
Mangan 600 mg
Selen 2 mg

Kunder om Pavo KickStart

Din åsikt om detta foder?