Hästfoder och vård av hästar
Råd
Anatomi

Beteende

Ingredienser

Utfodring av häst

 

Foder till 1-års frieserhingst

Frågan:

Vår Friserhingst Peke ett år gammal, betar på gräs under dagen och står på stall om nätterna. Han får 1Kg Pavo Podo® Grow innan han går ut i hagen. Nu när det blir kallare och det finns mindre gräs får han en stor giva hö (första skörden) på dagen och återigen en på kvällen. Varje kväll får han betfor och majs. Han är nog lite för bra skick. Vad tycker ni om detta och hur länge skall vi fortsätta med Pavo Podo® Grow?
 
Svar:
Der är riktigt bra, att din häst får rikligt med hö och gräs. En stor mängd Grovfoder är grunden för en sund diet också till unghästarna.
 
Majs är inte önskvärt som foder.
Mitt råd är att ta bort majsen. Pavo Podo® Grow är just ett avbalanserat foder som innehåller alla vitaminer och mineraler för en optimal tillväxt av den unga hästen. Korn (som majs), innehåller för mycket energi och har ett ogynnsam förhållande av mineraler. Detta försätter det samlade mineralförhållandet ur balans.
 
Riktiga mängder Podo® Grow
Vi råder, att du ger din 1-års friserhingst dagligen 1-2Kg Pavo Podo®Grow. Nästa vår, när ditt föl är två år, kan du reducera till 1Kg om dagen, eftersom de växer mindre och har därför inte samma energibehov. Podo®Grow kan du lugnt fortsätta med fram tills hästen är 2,5 år. Därefter är det lämpligt att byta till en annan produkt, så som Condition eXtra eller Pavo Nature´s Best.
 
Om den blir för tjock av detta?

Om den av de 1-2Kg Podo®, blir för tjock, kan du minska mängden av detta. Fetma hindrar tillväxten av den unga hästen och är mycket osunt. Det du kan göra om du måste ge mindre än 1Kg Podo® Grow, är att ge Vitaminer, mineraler och spårämnen vid sidan av. Pavo PodoSupply innehåller vitaminer, mineraler och spårämnen och kan ges som tillskott till mindre mängd energifoder eller till stor giva av endast stråfoder. 


Pavo Podo®Care

Fodertillskott för det växande fölet upp till 30 månaders ålder