Hästfoder och vård av hästar
Råd
Anatomi

Beteende

Ingredienser

Utfodring av häst

 

Hovar

Hovarna är viktiga för hästens rörelser och välbefinnande ....

Sköra hovar
Skötsel av hästens hovar är absolut nödvändigt för din häst. Många problem med hovarna kommer från dålig vård och/eller för lite rörelse. Rörelsen är oerhört viktig för hästens hälsotillstånd, både för lederna men även för hovarna. Rörelser stimulera blodgenomströmningen och är nödvändigt för transporten av näringsämnen som skall hålla hoven frisk, elastisk och i toppskick.

Sköra hovar kan bero på långa perioder av torrt väder, för lite rörelse, dålig beskärning, dåligt tillpassade eller gamla skor.

Hovar behöver fukt

Att ge hoven hydrofoba(vattenavvisande) hovoljor kan orsaka problem. Olja avvisar fukt, vilket får dem att torka ut. Att regelbundet gå omkring i vått gräs är verkligen bra för din hästs hovar. Hoven blir elastisk och skiner utan att du behöver använda olja. I torra perioder kan det hjälpa att spraya hovarna med vatten efter ridning mm.

Ibland uppstår ömtåliga hovar på grund av brister. I dessa fall är det mycket fördelaktigt att ge Pavo BiotinForte för att öka bildandet/skapandet av nya hov. Kvaliteten på hoven kommer snabbt förbättras. Kom ihåg att du behöver Pavo BiotinForte 4-6 månader innan resultatet är optimal och mest synliga.