Hästfoder och vård av hästar
Råd
Anatomi

Beteende

Ingredienser

Utfodring av häst

 

Rätt foder som främjar välmående

Pavo DailyPlus: Mer tugg- och ättid utan fetma

„Ja, självklart vill jag fodra mina hästar med DailyPlus” - Marije Eekelse från Babbelrich, Holland, fick kännedom om den nya produkten genom en introduktion av Pavo. DailyPlus är ett grovfoder, som kan blandas med kraftfodret eller användas ensamt, så att hästen lägger mer tid på sin måltid och tuggar mera.

Eekelse är en stolt ägare till två fullblod och tre mini shetlandsponnys, är professionell rådgivare vid byggnationer av häst- och jordbruks- anläggningar och är med i ett projekt på en veterinärklink. Från en professionell synvinkel håller hon sig ständigt à jour med de senaste undersökningarna om foder och hon är oerhört glad över att en hästfodertillverkare är intresserad av välbefinnande."Tugga period för hästen är viktigt, men du vill inte att viktökning. Denna nya produkt tar hänsyn till detta, eftersom det innehåller mycket lite energi men massor av mineraler och vitaminer. Min häst går på lösbete. Jag matar dem med SummerFit briketter så att de får de vitaminer och mineraler som är otillräcklig mängd i gräset. DailyPlus fungerar bra ihop med gräs, men jag tycker också det är en bra produkt för sporthästar när det blandas med kraftfoder. "

Välfärd och foder

Om hästfoder är bra eller inte beror inte bara på balansen mellan vad hästen behöver och utbudet av viktiga näringsämnen. Tanken bakom utvecklingen av DailyPlus har funnits hos Pavo team i ett tag, säger foderexpert Vincent Hinnen: "Det är alltid vårt mål att hålla hästen så frisk som möjligt och för oss är det ingen skillnad om det är en häst i topp sport eller underhåll. Efter hästens hälsa, spelar välfärd en viktig roll. Vi kan påverka bägge delarna en hel del med fodergivan. Självfallet vill alla ha det bästa för sina hästar. Med allt foder finns det alltid en fördel, men också en nackdel. Ta t.ex. grovfoder såsom hö, gräs eller ensilage. Det är bra för hästen, eftersom den kan tugga på det hela dagen och det är skapat just för detta. Hästen blir inte uttråkad. Men nackdelen är att den inte ger tillräckligt med energi för resultatinriktad idrott eller innehåller inte nog för våra avelshästar. Vi löser problemet genom att fodra något extra som har ett högre energiinnehåll, såsom pellets, müsli eller grödor. Men kraftfoder innehåller mindre fibrer, vilket betyder att hästen inte tuggar så mycket och försämrar matsmältningen. Så är han uttråkad igen. " 


Pavo Nature's Best

Hälsosam müsli med lågt sockerinnehåll