Hästfoder och vård av hästar
Råd
Anatomi

Beteende

Ingredienser

Utfodring av häst

 

Vad är antioxidanter? CellProtect förklarat.

Vissa vitaminer, mineraler och andra näringsämnen är kända som antioxidanter, eftersom de skyddar kroppen mot de så kallade ”fria radikalerna”. Fria radikaler är aggressiva ämnen i kroppen som spelar en roll i kampen mot skadliga bakterier, men som även kan skada den egna kroppens celler. Till exempel kan en brist på antioxidanter spela en roll i förtidigt åldrande av celler.

Syntetiskt vitamin E

Det är därför många tillskott innehåller antioxidanter som Vitamin E. Ofta läggs en syntetisk variant till, men hästens kropp kan bara tillgodogöra sig en viss mängd av syntetiskt vitamin E.

CellProtect i Pavo tillskotten

CellProtect, som återfinns i många av Pavos tillskott är en ljusgrönt pellets, som innehåller naturliga antioxidanter från bland annt rosmarin och curryblad. Dessa antioxidanter säkrar upptaget av flera andra ämnen vilka har en stöttande funktion i skyddet mot fria radikaler, men också viktiga vid många övriga kroppsprocesser.
CellProtect säkerställer att mer vitamin E finns för andra nödvändiga kroppsprocesser, medan de naturliga antioxidanterna hjälper till att neutralisera de fria radikalerna.

 

CellProtect-Pavo

Pavo Eplus

För smidiga muskler

Pavo HealthBoost

Den kraftfulla kuren för alla hästar

Pavo MultiVit15

Det kompletta vitamintillskottet

Pavo MuscleBuild

Stöttar en snabb muskeluppbyggnad

Pavo MuscleCare

Optimal vård för muskler